TIENS snaga prirode

Predstavljamo vam odabrane preparate kompanije Tiens

Godišnja doba
U tradicionalnoj kineskoj medicini pet su elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal, voda) temeljni elementi našeg univerzuma koji odgovaraju Proljeću, Ljetu, Centru, Jeseni i Zimi te ljudskoj jetri, srcu, slezeni, plućima i bubrezima. 
Moramo obratiti pozornost na:
  • Proljeće zbog čišćenja
  • Ljeto zbog prilagodbe,
  • Jesen zbog nadoknađivanja i
  • Zimi da bi se održala ravnoteže između tijela i okoliša.
 
Proljeće
U proljeće je sve živo, krepko i bujno, qi i krv u ljudskom tijelu su puni energije i jaki, a funkcije svih unutarnjih organskih tkiva se lako oporavljaju, sposobne za njegovanje pravog qija i za čišćenje prekomjernih tvari nagomilanih u zimi.
Mršavljenje:
Mršaviti se ne može u jesen ili zimi. Treba početi u proljeće, 14 dana pojačana kura sa tabletama za mršavljenje – one su kolosalni aktivator metabolizma, a onda uključiti digest tablete – koje otvaraju tokove žuči, a sve zajedno jako aktiviraju metabolizam i jetru. Tablete se ne smiju zloupotrebljavati i mogu se koristiti maximalno 3-4 mjeseca.Traže mnogo vode. Uključiti celulozu.
Poslije celuloze uključiti hitozan, i pojas za mršavljenje
 
 
Ljeto:
Osnovna emocija – razvoj. Ljeti jako dobro rastu djeca. Kreće mineralizacija organizma.
Mineralizacija:
Ljeti, kad je vruće i ljudsko biće se znoji više, gubi se apetit i lako oštećuje srce i slezena. Ljeto je vrijeme u kojem se ne uzima mnogo hrane, nego se bitni chi, slezena i želudac reguliraju u svrhu olakšavanja funkcije chi-ja i krvi, zadovoljava chi slezene i želuca, uz koje je tijelo svježe, a chi teče.
Za ljetno reguliranje preporučujemo Pojas za mršavljenje i Tiens akupunkturni aparat kako bi se prilagodilo kolanje chi-ja krvi za relaksaciju vena i oživljavanje mrežnih kanala i da se slezena i želudac prilagode na povećanje apetita.
Sada je vrijeme da se uzmu kapsule Spiruline i Kalcij za žvakanje da bi se slezena i želudac prilagodili povećanju energije.
Ljeti jesti što više namirnice crvene boje.
Sve što organizam uzme ljeti, to će se uzimati i čuvati zimi. Starijim osobama i djeci posebno je potrebna mineralizacija i to na bazi čaja 3 mjeseca.
 
Jesen:
U jesen vrijeme postaje prohladnoi ugodno i djeluje suhi qi, ljudi su obično žedni i kašlju sa malo iskašljaja. Ako su primjereno očišćeni u proljeće i prilagođeni ljeti, tijelo je u dobrom stanju pa je vrijeme za prehranu koja zadovoljava di i krv, unapređuje yang i pridonosi porastu yina kao i jača fizičko tijelo.
JESEN - PRIJELAZ IZ AKTIVNOG STANJA U ČUVANJE
Za jesensku mineralizaciju preporučujemo sljedeće Tiens proizvode: Kordiceps, Spirulinu, Kalcij za žvakanje, Cink. Nadomjestite deficitarne tvari vitaminima, elementima u tragovima, mineralima, enzimima kojih nema dovoljno u obrocima, za bolji rad pluća, jetre i bubrega
PLUĆA – vlaga, usporava se aktivnost
Pluća imaju najveći broj kapilara, odgovaraju za kožu i kosu – meridijan debelog crijeva, disanje
ČISTA CRIJEVA – DUG ŽIVOT.
Jesti namirnice žute boje.
  Zima:
Zimi je hladno, ljudske su aktivnosti smanjene, a uzimanje tvari povećano, pa će se u tijelu nagomilavati prekomjerne masne tvari zbog sporog pokretanja chi-ja i krvi u tom razdoblju, te to može dovesti do kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih problema.
Ako se odgovarajuće čiste u proljeće, usklade ljeti i mineraliziraju u jesen, ljudski bi organi trebali dobro funkcionirati. Unatoč tome, morali bismo obratiti više pozornosti našem zdravlju aktivno sprječavajući bilo koju bolest, što će garantirati da zdravo tijelo bude slobodno od vanjskog »lošeg« djelovanja.
Zimi se preporučuju proizvodi za čišćenje, prilagođivanje i jačanje tonusa kao: Kalcij za žvakanje, Kordiceps, Hitozan, Cink za interaktivno usklađivanje imuniteta, Holikan, Vejkan za usklađivanje tjelesne masti, Aparat za balans energije i Tiens akupunkturni aparat kako bi se pojačao učinak chi-ja i krvi, u svrhu zaštite od hladnoće i sprječavanja smrzavanja, poboljšanje fizičke kondicije i lakšeg života tijekom hladne zime.