TIENS snaga prirode

Predstavljamo vam odabrane preparate kompanije Tiens


 IKAN
 天狮益康胶囊

Sastav: gonostemija (Gynostemma pentaphyllum), polifenoli, mrkva u prahu (Daucus carota).

Oblik pakiranja i načn primjene:
Pakiranje sadrž 150 kapsula. Treba uzimati 1-2 kapsule
dnevno sa toplom vodom.

Biljka ginostemija raste u brdovitim šmama koje su uvijek pod maglom. Lišć ginostemije obiluje blagotvornim saponinima. Ova tvar biološi je aktivna i pokazuje neobičo djelovanje na žvi organizam. U drevnim vremenima, kako je navedeno u djelu “Biljka koja spašva žvot u nerodnoj godini”, saponini su se primjenjivali kao sredstvo za suzbijanje upalnih procesa, za snižvanje temperature, kao antitoksičo sredstvo pri trovanju hranom i za liječnje takvih bolesti kao šo je infekcijski hepatitis.

Ta se biljka istodobno koristila za prehranu u nerodnim godinama. Kao biljka koja mož produljiti žvot čvjeka, priznata je tek posljednjih dvadeset godina i to je otkriće
uzdrmalo cijeli svijet. Početkom sedamdesetih godina, japanski su znanstvenici izdvojili iz ginostemije komponentu slatkoga okusa. U tom su preparatu bile pronađne mnoge aktivne tvari koje se nalaze i u ginsengu.Ginostema (Gynostemma Pentaphyllum)

Ginostema je povijuša koja raste u planinskim šumama Kine. Jedna od biljaka koja je predmet izučavanja kineskih, japanskih i američkih znanstvenika. U toj čudesnoj biljci pronađene su 84 vrste steroidnih saponina (glavne aktivne tvari). Dotada je rekord držao ginseng sa 30 vrsta saponina.

Što su steroidni saponini?

Steroidni saponini su glikozidi, molekule koje su nastale od šećera i steroida. Oni su predkursori za sintezu steroidnih hormona (estrogeni, testosteroni, kortizon, kortizol). Steroidni saponini potiču proizvodnju hijaluronske kiseline u koži.

Djelovanje steroidnih saponina

  • protuupalno djelovanje - naročito kod debelog i tankog crijeva. Blagotvorno i umirujuće djelovanje iskazuje se kod svih upalnih bolesti debelog crijeva (katar, Crohnova bolest, ulcerozni kolitis) te kod problema kao što su polipi i perianalne fistule. Također djeluje dobro i kod drugih upalnih bolesti (artroze, psorijaza, čireva i sl.)
  • detoksikacija organizma - izvanredni čistači krvnih žila, crijeva i limfe.
  • značajno smanjuje sve vrste masnoća u krvi (kolesterol i trigliceridi), vrši korekciju šećera.
  • antikancerogeno djelovanje - spriječava da stanice obole od raka, a obnavlja stanice napadnute rakom. Dokazano je suzbijanje raka debelog i tankog crijeva, jetre, pluća, grlića maternice (inhibicija 30-80%).

  • povećava imunitet, usporava starost, smanjuje umor, povećeva dotok kisika u srce i mozak, primjetno povećava funkcije spolnih organa.
  • povoljno utječe na nervni sistem, ima sedativno, uspavljujuće i analgetično (protiv bolova) djelovanje te otklanja stres.
  • izvanredno djeluje na proširene vene, otekle i umorne noge te hemeroide.

Zeleni čaj (Camellia Sinensis)

Pentafilum je dobiven od listova zelenog čaja a glavna aktivna tvar su katehini. Pentafilum predstavlja proton koji se veže na slobodni radikal (neutralizira ga). Osim antikancerogenog djelovanja pentafilum liječi krvne žile srca i mozga, spriječava stvaranje trombocita, povećava elastičnost kapilara te njihovu prohodnost i otpornost.

U preparatu se nalaze značajne količine beta karotena (predkursora vitamina A). Beta karoten igra važnu ulogu u antioksidativnoj zaštiti organizma. Nedozvoljava oksidaciju lošeg kolesterola te tako spriječava začepljenje krvnih žila (angina pectoris). Beta karoten čuva srce i krvne žile.


Tijekom zadnjih 20 godina, kineski znanstvenici i znanstvenici drugih zemalja provodili su mnogobrojna istražvanja i
kliničke pretrage te biljke. Oni su potvrdili da su saponini ginostemije vrlo snažo sredstvo za povećnje imuniteta. Oni,
također, toniziraju organizam, zadržvaju proces starenja, suzbijaju nastanak karcinoma, čireve, djeluju antistresno,
jačaju izdržjivost organizma, smiruju i ublažju bol.